Salten Friluftsråds antisutrehelt 2016

Det var drypp stille under middagen på Kjerringøy Bryggehotell 17. november da leder i Salten Regionråd, Petter Jørgen Pedersen, offentligjorde navnet på Salten Friluftsråds antisutrehelt 2016.

19.11.201619:22 Bjørn Godal

Petter Jørgen Pedersen innledet med følgende ord:
Salten Friluftsråds antisutrehelt 2016 er et eneste stort smil. Vedkommende er svært arbeidsom, men framtrer likevel avslappet og imøtekommende.
Vedkommende har utvist bredt friluftslivsengasjement over lang tid, både gjennom turlag, jeger- og fisk og gjennom kommunen.
– Engasjert i fjelltrim, hyttetilsyn og turløyper. Vedkommende har vært spesielt flink til å motivere inaktiv ungdom og innvandrere til å gå på tur. 
Hun (ja, vi snakker om en kvinne), er en allsidig høster – bær sopp, fisk og vilt. Ja, hun jakter med hagle på alt fra kråke til rype og gås. Hun tar vare på alt, og lager de lekreste retter av kortreiste matressurser. 
I 2011 etablerte hun mat- og overnattingsstedet “Heimsjyen” på Inndyr. Det har blitt mange lange og krevende arbeidsdager. Likefullt er hun fortsatt like engasjert i frivillig arbeid og hjelper til, med et smil, når hun blir spurt.
Er det noe du vil vite – spør Cecilia!
Er det noe du trenger – spør Cecilia!
Er det noe du vil ha gjort – spør Cecilia!

Salten Friluftsråds antisutrehelt 2016 er: Cecilia Lundbakk.

Leder av Salten regionråd og ordfører i Gildeskål, Petter Jørgen Pedersen, 
deler ut prisen til årets antisutrer Cecilia Lundbakk

Cecilia var selv til stede på Kjerringøy og fikk overrakt ei vakker “Ole Brum krukke” med 2 kg Salten-honning. Til kraftig applaus fra ordførere og rådmenn holdt hun fram krukka og fortalte om et bredt frivillig engasjement og gleden ved å glede andre, midt i en travel hverdag i “Heimsjyen”.
Og krukka forplikter: “Med denne krukka kan jeg i hvert fall aldri mer sutre”, smilte en svært blid Cecilia.

Cecilia er i godt selskap
For å hedre personer eller organisasjoner som har utmerket seg som antisutrere, utnevner Salten Friluftsråds styreleder årlig en antisutrehelt.
En antisutrehelt skal ha utmerket seg ved å løse spesielt krevende oppgaver på en usutrete måte. Vedkommende må ha tilhørighet i Salten.

Følgende antisutrehelter er tidligere utnevnt:

 • 2005: Roar Blom
 • 2006: Cicero Annonsebyrå og daglig leder Else Asplem
 • 2007: Idrettslaget Løken og Håvard Olsen
 • 2008: Medås Gårdsbarnehage
 • 2009: Tverlandet mottak v/ Tone Hilde Birkelund
 • 2010: Kjell Fredriksen
 • 2011: Per Reffhaug
 • 2012: Valnesfjord Nærmiljøutvalg
 • 2013: Meløy Hestesportslag
 • 2014: Eva Hanssen og Ketil Erdal
 • 2015: Gudbjørg Navjord

Salten Friluftsråd er overbevist om at sutring er en systematisk metode for å nå dit du ikke vil – og dit vil ikke Salten Friluftsråd.

Årets antisutrehelt Cecilia Lundbakk!
, click to open in lightbox