Basecamp Salten, med utsikt utover mot Landego og Mjelletindene

I år ble årets råeste helg arrangert ved Bratten i Bodø kommune, hvor 150 ungdommer fra hele Salten var samlet for en helg med spennende aktiviteter og sosialt samvær. Ungdommene var svært fornøyde med arrangementet og de fikk prøve ut både kjente og ukjente aktiviteter i Bodø.

11.09.201709:32 Annette Digermul Hals

Gjensynsglede

I Basecamp Salten er det et mål at ungdom fra hele regionen skal få en smakebit på spesielle natur- og kulturkvaliteter i de ulike kommunene. I år som tidligere var både aktivitetene og møtene med ungdom fra andre kommuner like viktig. De overnattet i Lavvo eller telt i en kompakt leir med utsikt utover mot Landego og Mjelletindene. På kveldene er det leirbål som skaper en helt spesiell stemning blant ungdommene. Det var stor gjensynsglede på fredagskveld rundt bålet, da flere av ungdommene som var sammen under fjorårets basecamp endelig møttes igjen. Når 150 spente ungdommer er samlet på et sted er det ikke bare å avslutte kvelden og det var ikke stille i leiren for langt over midnatt.

På tross av lite søvn var det bare blide fjes å se under lørdagens aktiviteter. På aktivitetene var det dyktige instruktører fra ulike organisasjoner og det var tydelig at ungdommene fulgte godt med.

Bodø kommune har mye å by på og kan være svært stolte over årets arrangement. Kulturkontoret med Anita Jensen i spissen har gitt ungdommene i Salten et minne for livet og en inngangsport til nye interesser.

Aktivitetstilbud tilpasset alle

Ungdommene fra de ni Salten kommunene, pluss Tysfjord kommune, kunne velge mellom:

- Bueskytting

- Golf

- Stand up padle (SUP)

- Fridykking

- Grottetur

- Ferskvanns- og havfiske

- Klatring

- Parkour

- Skating

- Bodø actionhall , laser tag etc.

- Kajakk, kano og optimistjolle

- Topptur

- GPS løype

Kommunene i Salten fortsetter å satse på ungdommene

Totalt er det nå gjennomført 17 Basecamp Salten arrangement. Til sammen har over 2 000 ungdommer mellom 13 – 18 år deltatt siden det første arrangementet i Beiarn i 2002 og ved neste års camp er det Hamarøy kommune som står for tur.

Salten Friluftsråd sørger for erfaringsutveksling, videreutvikling av konseptet, dokumentasjon, koordinering, samt bidrar med spillemidler via Friluftsrådenes Landsforbund og friluftsmidler via Nordland fylkeskommunen. Støtten er viktig for lav deltakerterskel. Ungdommene selv betaler kr 300 i egenandel for hele helga og får da være med på inntil fire aktiviteter og fri kost og losji.

Bueskytting

Parkour

Parkour
, click to open in lightbox