Basecamp Salten - Suksess i Hamarøy!

Basecamp Salten, Hamarøy, blei avvikla ved Nesstraumen i Hamarøy helga 7.-9. september.
102 ungdommer, fra Rødøy i sør til Tysfjord i nord, fikk oppleve Hamarøy på sitt aller vakreste.

10.09.201814:56 Trond Loge

Et mangfoldig og godt planlagt arrangement
Hamarøy kommune, med folkehelsekoordinator Ingeborg Lunde i spissen, har sørga for en kraftig, lokal mobilisering, helt fra tidlig planlegging til gjennomføring. Røde kors, turlag, skytterlag, velforening, hadde alle viktige roller i campen. Hamarøy frivillighetsentral har vært en særlig viktig samarbeidspart. Elever fra 3. året, friluftslivslinja, Knut Hamsun videregående skole, bidro både som medhjelpere på ulike aktiviteter og la til rette for leker, spill og allsang på kvelden. Bente Ness, eier av Ness Camping, satte stor pris på godt samarbeid og mange trivelige ungdommer.

Stort aktivitetsspenn
Basecamp Salten skal være et inkluderende sarrangement, med tilbud for ungdom med ulike forutsetninger og interesser. Hovedaktiviteter dette året var:
- Stand Up Padling (SUP)
- kajak
- RIB
- paintball
- skyting
- havfiske
- klatring
- fjelltur
- “dropped”
Noen ungdommer vil ha “action”, men mange ønsker roligere, mindre spektakulære aktiviteter.
30 ungdommer gikk fjelltur, og mange satte pris på havfiske. Nytt av året var aktiviteten “dropped”.
Deltakerne fikk bind for øynene, kjørt litt i ring, og satt av med kompass og et lite kartutsnitt. Så gjaldt det å finne fram til første post, der det var litt forsyninger og informasjon om neste post. 

Hva er Basecamp Salten?
Basecamp Salten er et samarbeid mellom Salten friluftsråd, medlemskommunene, FNF Nordland og Nordland fylkeskommune.  Salten friluftsråd bidrar med spillemidler, sørger og erfarings- og planleggingssamlinger og koordinering mellom kommunene. Nordland fylkeskommune bidrar økonomisk.  De årlige arrangementene går på rundgang i kommunene.
I Basecamp Salten er det et mål at ungdom fra hele regionen skal få en smakebit på spesielle natur- og kulturkvaliteter i de ulike kommunene. Denne gangen var det Hamarøy som fikk vist fram både mangfold og skjønnhet. Salten friluftsråd takker Hamarøy kommune, med samarbeidsparter, for et svært vellykka Basecamp Salten arrangement.

Terningkast 18. Storfornøyde jenter.
, click to open in lightbox