Fritjof Strøm fra Rødøy - Årets antisutrehelt 2018

Fritjof Strøm er et begrep langt utover hjemkommunens grenser. Alle er på fornavn med han. Gjennom innsats i Rødøy frikirkens speiderkorps – sjøspeider og årelange samarbeid med Rødøy kommune om Camp Gjereøy har han inspirert, overført kunnskap og gledet generasjoner av Rødøy-ungdom.

14.02.201911:30 Bjørn Godal

Fritjof er et unikum til å skaffe midler til deltakelse i aktiviteter også på krets- og landsnivå. Det gjør at de fleste kan delta på aktivitetene uten store økonomiske belastninger.

På tross av helseutfordringer klarer han alltid å være en som stiller opp for andre som trenger en kyndig hånd. Han er fantastisk når det er snakk om matlaging på alle nivåer,- og aller helst i friluft og med enkle midler.

Fritjof er speidersjef i Rødøy Frikirkens speiderkorps og har vært det i over 20 år. Han er både motor, årer og seil i Speider'n på Gjerøy og har kombinert vanlige speideraktiviteter med mat- og turglede som bare han med sin entusiasme kan prestere! Gjerøy-speiderne er en av få sjøspeidergrupper i Nord-Norge. Han har gjort en kjempestor innsats for å skaffe seilbåter og nødvendig utstyr til troppen sin.

Fritjof sitt årelange samarbeid med Rødøy kommune som sjefskokk på Camp Gjerøy står det også stor respekt av. Gjennom hans alltid sprudlende tilstedeværelse på Camp Gjerøy, har han inspirert mange femte- og sjetteklassinger til å fiske og tilberede maten ute i friluft. Og ikke minst har han oppmuntret mange skeptiske jenter og gutter til å smake på ny mat - og faktisk finne ut at det faktisk smakte godt:). Ungene rett og slett gleder seg til å møte den mye omtalte "Fjoffen" for første og andre gang på Camp Gjerøy.

Sutring er et fremmedord for årets vinner! Fritjof har en egen evne til å snu andres sutring til noe positivt. Folk glemmer at de fryser litt eller at det er dårlig vær når de er sammen med «Fjoffen».

Fritjof Strøm er fremmet som kandidat til Antisutreprisen i Salten friluftsråd av formannskapet i Rødøy.

Det har kommet inn 7 forslag til årets antisutrehelt for 2018. Den konkrete utvelgelsen av vinner, er gjort av Salten friluftsråds styreleder Lars Kristian Evjenth (ordfører i Sørfold). Prisutdelingen ble foretatt av Petter Jørgen Pedersen, leder i Salten Regionråd under Regionrådets middag i Bodø 13. november.

Salten friluftsråd sin antisutrehelt skal ha utmerket seg som antisutrer(e). En antisutrehelt skal ha løst spesielt krevende oppgaver på en usutrete måte. Det er ingen forutsetning at personen/organisasjonen jobber med friluftsliv. Vedkommende må ha tilhørighet i Salten friluftsråd sitt arbeidsområde. Påskjønnelsen er ei hånddreid «Ole Brum-krukke» med honning produsert i Salten. Antisutrere varer litt lenger. Derfor er honning valgt som påskjønnelse. Honning har minimum 800 års holdbarhet.

Prisen har nå vært delt ut i 13 år.

Følgende antisutrehelter er tidligere utnevnt:
2005: Roar Blom
2006: Cicero Annonsebyrå og daglig leder Else Asplem
2007: Idrettslaget Løken og Håvard Olsen
2008: Medås Gårdsbarnehage
2009: Tverlandet mottak v/ Tone Hilde Birkelund
2010: Kjell Fredriksen
2011: Per Reffhaug
2012: Valnesfjord nærmiljøutvalg
2013: Meløy Hestesportslag
2014: Eva Hanssen og Ketil Erdal
2015: Gudbjørg Navjord
2016: Cecilia Lundbakk
2017: Øivind Holthe

Årets antisutrehelt 2018. Fritjof Strøm
, click to open in lightbox