Raymond Stolpen fra Saltdal - Årets antisutrehelt 2019

I år gikk prisen Årets antisutrehelt til saltdalingen Raymond Stolpen for sitt brennende og ustoppelige engasjement for ungdom i Salten.

19.11.201912:39 Annette Digermul Hals

Raymond Stolpen er en utpreget praktiker som tar tak og får det gjort. Han er en ja-person, har et usedvanlig og sterkt brennende engasjement for og med ungdommen. Raymond legger stor vekt på at ungdommen selv skal være med å legge rammene for sin hverdag. Han viser stor omsorg overfor ungdommen og kjenner de alle. For årets antisutrer er det viktigere å nå de 10 som trenger det mest, enn å få skryt og heder for store glansa arrangement.


Som andre antisutrere lar Raymond seg heller ikke stoppe selv om verden går imot. På et større LAN arrangement i høst, fikk han et ublitt møte med moder jord i oppkjøringen, men valgte likevel å gjennomføre arrangementet med en mengde sting og på krykker utlevert av legevakten. Vi vet at ungdommene som deltok satte enorm pris på innsatsen. Og viktig i denne sammenhengen: Ingen hørte noe sutring fra Raymond og LANet ble en kjempesuksess.

Han er svært opptatt av å bidra til at de som vokser opp skal ha noe sundt og meningsfullt å drive med på fritida. Og det er ikke bare her han bidrar. Han er politiker, ansvarlig for ungdomsråd, en person som arbeidskollegaene setter stor pris, fotballtrener, følger opp basecamp Salten og mye, mye mer.

Ifølge forslagsstiller Victor Gjersvik Johansen, 14 år, gjør han mye mer enn det som er forventet gjennom jobben som Barne- og ungdomskonsulent i Saltdal kommune. Som eksempel nevner han at de som ungdommer aldri opplever at han ser mørkt på oppgavene og stiller villig opp om de ønsker å bruke Rockebingen utenom arbeidstida.

Og for å sitere forslagsstiller Victor: «Raymond vil så inderlig at vi skal ha noe sunt å gjøre på fritiden vår her i Saltdal. Og jeg tror at han ikke tar betalt for alt han gjør... Ja- mye gjøres gjennom jobben hans, men mye gjøres også utenom. Og jeg har aldri hørt han klage/si nei …. Vil derfor nominere han til årets antisutrepris fordi jeg mener han fortjener det. Vi trenger flere som Raymond!». Dette er fine ord fra en 14. åring!

Raymond vinner prisen i hard konkurranse med mange gode kandidater til årets pris. En ekstra takk til Victor som fremmet Raymond sitt kandidatur, men også takk til alle andre forslagsstillere og antisutrere i Regionen! Dere er gull!

Den konkrete utvelgelsen av vinner, er gjort av Salten friluftsråds styreleder Lars Kristian Evjenth (ordfører i Sørfold). Prisutdelingen ble foretatt av Rune Berg, nestleder i Salten Regionråd og under Regionrådets middag i Saltdal 18. november.

Salten friluftsråd sin antisutrehelt skal ha utmerket seg som antisutrer(e). En antisutrehelt skal ha løst spesielt krevende oppgaver på en usutrete måte. Det er ingen forutsetning at personen/organisasjonen jobber med friluftsliv. Vedkommende må ha tilhørighet i Salten friluftsråd sitt arbeidsområde. Påskjønnelsen er ei hånddreid «Ole Brum-krukke» med honning produsert i Salten. Antisutrere varer litt lenger. Derfor er honning valgt som påskjønnelse. Honning har minimum 800 års holdbarhet.

Prisen har nå vært delt ut i 14 år.

Følgende antisutrehelter er tidligere utnevnt:
2005: Roar Blom
2006: Cicero Annonsebyrå og daglig leder Else Asplem
2007: Idrettslaget Løken og Håvard Olsen
2008: Medås Gårdsbarnehage
2009: Tverlandet mottak v/ Tone Hilde Birkelund
2010: Kjell Fredriksen
2011: Per Reffhaug
2012: Valnesfjord nærmiljøutvalg
2013: Meløy Hestesportslag
2014: Eva Hanssen og Ketil Erdal
2015: Gudbjørg Navjord
2016: Cecilia Lundbakk
2017: Øivind Holthe
2018: Fritjof Strøm

Rune Berg (t.h) fikk gleden av å overrekke årets
Rune Berg (t.h) fikk gleden av å overrekke årets pris til Raymond Stolpen (t.v), click to open in lightbox