Allemannsretts- og utematkurs

Friluftsrådet gir medlemmene påfyll på mange vis. Kurs i utemat og allemannsrett ble en suksess. Deltakerne dro mette hjem etter gode påfyll for hjerte, hode, hender og gane. Marianne Reusch ga oss en lærerik dag om allemannsrett og grunneierrettigheter. Utematkurset tok vi i egen regi. Deltakerne kom fra fylkeskommunen, medlemskommunene og de frivillige organisasjonene.

10.11.201513:27 Bjørn Godal

Friluftslivets år 2015 har fokus på allemannsretten som avgjørende faktor for det norske friluftslivet. For å sikre den store verdien som ligger i dette, arrangerte Salten Friluftsråd kurs for ansatte/politikere i medlemskommunene og de frivillige friluftsorganisasjonene. Marianne Reusch er en av norges fremste eksperter på feltet og ble hyret inn for en seminardag i paragrafenes tegn. Høres tørt ut, men Marianne evner og gi dem liv og mening på en måte som gjør at mening og innhold sitter. Her kan dere se lysarkene fra Mariannes foredrag:

Foredrag om allemannsretten

Foredrag om naturvern og friluftsliv

Foredrag om grunneierretter

Foredrag om kommunenes verktøykasse

Foto: Maria Almli

Vi vet at mette mager lærer best. Derfor ble seminaret innledet med et utematkurs kvelden før. Under finner du en skriftlig oppsummering av det som gjennomgått på kurset.

Utemat - en liten jukselapp!

Kurs i allemannsretten
, click to open in lightbox