Mat i Salten – helt naturlig!

Har du smakt dampa strandsnegl, sprøstekt fingertare, mjødurtsaft, frityrstekte løvetannknopper eller brenneslepesto? Ikke det? Da anbefales heftet “Mat i Salten – helt naturlig”. Her viser åtte Salten-barnehager veg til gratis mat i havet, i fjæra og i marka.

29.01.201614:28 Salten Friluftsråd

Salten Friluftsråd engasjerer seg i helsefremmende barnehager, og leder det lærende nettverket Robuste Salten-onga. De siste to årene har pilotbarnehager fra alle de ni Salten-kommunene hatt fokus på gratis mat – matressurser vi kan høste med utgangspunkt i allemannsretten, både i havet, i fjæra, i ferskvann og i marka. Åtte barnehager har engasjert seg spesielt og bidratt med ideer til hva vi kan høste og hvordan vi kan tilberede maten, gjerne ute. Følgende barnehager har bidradd; Neverdal barnehage, Inndyr barnehage, Stordalen friluftsbarnehage, Maskinisten friluftsbarnehage, Rognan barnehage, Løkta barnehage, Leinesfjord barnehage og Skutvik barnehage. Barnehagene har selv tatt bilder av entusiastiske barn som fordomsfritt prøver seg på retter ikke alle voksne er fortrolige med. Barnehagebarna går foran med smil og viser veg til et mangfold av matressurser i nærmiljøet. Salten Friluftsråd bidrar med innledende kapitler om ressurser rettigheter i havet, fjæra, ferskvann og marka.


Salten Friluftsråd takker Polarsirkelen friluftsråd for sitt inspirerende hefte Midt i matfatet, Gjensidigestiftelsen og Friluftsrådenes Landsforbund for økonomisk bidrag til trykking av heftet og Nordland fylkeskommune for støtte til det lærende nettverket Robuste Salten-onga. Det 80-siders spiralheftet med høg papirkvalitet kan kjøpes både fra deltakende barnehager og fra Salten Friluftsråd, pris kr 100,- + evt. porto. Heftet anbefales spesielt for barnefamiler.

Boka kan bestilles her

Foto: Løkta barnehage
, click to open in lightbox