Salten friluftsråd kåret til årets frilufsråd i Norge

Salten og Polarsirkelen friluftsråd fikk prisen som årets friluftsråd i Norge i 2016. Prisen ble gitt på grunn av rådenes arbeid med Full Fræs i Nordland. Full Fræs er en uhøytidlig ungdomsskolekamp i friluftsliv for alle ungdomsskolene i fylket.

09.06.201610:43 Bjørn Godal

-En velfortjent pris til to friluftsråd som virkelig har klart å nå unge mennesker med et lekent og spennende opplegg. Full Fræs er noe som fenger og som vi har stor tro på, sier en svært fornøyd styreleder Steinar Saghaug.

I juryens begrunnelse heter det videre at de to friluftsrådene har vært nyskapende, har utviklet mye nytt materiell og i tillegg fått mye positiv oppmerksomhet om konkurransen, friluftsliv og kunnskap i sin region. I tillegg har de to friluftsrådene delt sin kunnskap raust med andre.

Prisen som er en sjekk på 5000 til hver, et diplom og ære. Den ble utdelt av styreleder Steinar Saghaug i Friluftsrådenes landsforbund.


Fakta om «Full fræs»:
Full Fræs i Nordland er en uhøytidelig og lærerik skolekamp i friluftsliv som i fjor hadde over 1.400 deltakere fra ungdomsskoler i hele Nordland fylke. Tilbakemeldingen fra elever, lærere og samarbeidsparter som deltok har vært overveldende positive.

Alle ungdomsskolene i fylket har blitt oppfordret til å gjennomføre egne kvalifiseringskamper i Full Fræs. Kvalifiseringskamper på skolene er valgfritt, men i utgangspunktet kan hver skole i fylket stille med et lag i regionfinalene. Det arrangeres sju regionfinaler. Finalene gjennomføres i september. Hver regionfinale tar tre til fire timer.  Et lag fra hver regionfinale kvalifiserer seg til fylkesfinalen som går av stabelen ved Knut Hamsun videregående skole i oktober. Fylkesfinalen strekker seg over et døgn. Full Fræs arrangeres av Polarsirkelen og Salten Friluftsråd, i samarbeid med de øvrige friluftsrådene i Nordland, Knut Hamsun videregående skole, Statskog og Nordland fylkeskommune.

Foto: Tre lekne herrer, fra v Bjørn Godal Salten
, click to open in lightbox