Ordførerens tur i Sørfold

På årets første høstdag tar ordfører Gisle Hansen oss med på tur til Sørfjordvatnet. – Dette er et nært og lett tilgjengelig turmål, sier ordføreren. Han har bosatt seg like i nærheten og er godt kjent i område. Turen starter ved Kobbelv vertshus og ligger like ved E6. Turen er derfor et godt eksempel på en lett fottur du kan ta dersom du er ute på biltur og trenger et avbrekk.

05.10.202012:35 Annette Digermul Hals

Kultur-og naturopplevelser like ved E6

Oppover følger vi en gammel traktorvei som går fra E6 og opp til vannet. Fra veien ser vi den nye skytebanen som er under bygging. -Sørfjorden har et aktivt skytterlag og rekrutterer både store og små, sier ordføreren. -Det er mange som gleder seg til skytebanen er ferdig og kan tas i bruk, fortsetter ordføreren.  Langs traktorveien bugner det av tyttebær og blåbær, litt sopp og villbringebær får vi også øye på.  Ingen tvil om at dette er en tur for de som liker å høste av naturen.

Etter en kort vandring på ca 1, 5 km er vi fremme ved Sørfjordvatnet. Ved vannet venter Johnny Skar med bålkaffe, rundstykker og varm suppe fra vertshuset.   Med på turen følger rundt 20 pensjonister, og noen få som prøver ut pensjonisttilværelsen. – Jeg skal bli pensjonist snart, og øver meg på å gjøre pensjonist ting, smiler Karin Karlsen.  Den eldste på turen er 92 år gamle Arthur Arntzen. -Det er godt å være på tur, mye bedre enn å sitte hjemme, forteller Arthur. Han fikk bilskyss av datteren et lite stykke opp, men har planer om å ta turen nedover til fots alene.

Et lite stykke villmark

Turen er kort, men villmarkfølelsen er virkelig til stede. Dalføret ligger på nordsiden av Rago Nasjonalpark. Utsikten er nydelig, høye bratte fjell av bar granitt stikker opp av et blankstille vann.  -Det er vanskelig å gå videre innover langs vannet og inn i nasjonalparken, men kano kan leies på Kobbelv vertshus sier ordføreren. -Her får man også kjøpt fiskekort, sier en fra turfølget. Vi ser flere vak og noen angrer på at fiskestangen ikke ble med.

Tilbaketuren går på en ny hengebru over den brusende Sørfjordelva. Deretter går turen på merket sti gjennom gjengrodd slåttemark og vi får et innblikk i hvordan det måtte være å drive småbruk med husdyrhold her for 100 år siden. De gamle gårdene i Sørfjorddalen står fortsatt godt gjemt inni skogen. Husene ble studert av turfølget og historier fra ei anna tid ble fortalt.

Nede ved vertshuset tar ordføreren en siste sjekk at alle er vel nede. -Heldigvis slapp jeg å bruke verken nødprovianten eller bandasjen jeg hadde i sekken sier en lattermild ordfører og takker for en flott tur.  

Ordfører Gisle Hansen ved Sørfjordvatnet
, click to open in lightbox