Årets antisutrer i Salten er Eirik Holdal fra Meløy!

Eirik Holdal (28) er en svært aktiv frivillig ung mann med et varmt hjerte for Meløy og Salten. Han brenner for at barn og unge skal ha det bra og føle tilhørighet i sitt nærmiljø. Ifølge han selv, er det hans unge alder og fordi han ikke har unger selv, at han er så aktiv. Når han blir eldre, vil han ikke sitte å se etter de tilbudene som skulle vært der. Da er det bedre å trø til når energien og tida er der. Eirik håper at denne prisen gjør at flere unge som har tid og energi ønsker å bidra lokalt. Eirik er en stolt Meløyfjerding og en verdig antisutrer!

10.06.202212:56 Annette Digermul Hals

Prisutdeling

Prisen årets antisutrer ble utdelt i naturskjønne omgivelser ved Beiarelva like ved Storjord i Beiarn. Ordfører i Bodø og Regionrådsleder Ida Pinnerød hadde æren av å overrekke prisen på vegne av Salten friluftsråd. I år er frivillighetens år og Eirik Holdal vil være den perfekte ledestjernen for å fremme Saltens viktigste lagarbeid på en positiv og "usutrete" måte. 

Begrunnelse

Eirik brenner for Meløy, men også regionen. For han er ikke kommunegrensene viktig, men det å skape trivsel og tilbud på fritiden som gir folk lyst til å bli og å komme. Jobbene er jo her, så det viktige sett fra Eirik sin side, er å legge til rette meningsfull, artig, aktiv og attraktiv fritid. Han er nysgjerrig på det nye som kommer og er opptatt av at vi må henge med på det for å være attraktive for de unge. Han er opptatt av at vi må bygge positivt samarbeid og «heie-kultur» på tvers av grender og kommunegrenser for å lykkes med det. For han er det ikke viktig om ting skjer på Ørnes eller Inndyr. Det viktige er at det skjer.

Eirik inkluderer tilflyttere og andre som trenger å føle på tilhørighet. Han arrangerer skirenn, rulleski treninger, allidrett og andre aktiviteter i Meløy ski- og sykkelklubb. Han er aktiv i Ørnes idrettslag og har opprettet nye klubbtilbud som E-sport og frisbee golf.

Som frivillig hos flyktningkontoret, kjører Eirik barn på kamper og hjelper til med organisering.Han har deltatt som leder på sommerleirer, Basecamp Salten og andre arrangement i samarbeid med kultur-kontoret.

I år har han satt Meløy skikkelig på kartet, ved å arrangere en norsk Trackmania-turnering, Norges største e-sportsturnering, som vil ha millioner av følgere verden over. Dette gjør han for å gi noe tilbake til hjemstedet som han er så glad i, og samtidig bidra til økt bolyst og turisme.

Som om dette ikke var nok, har Eirik også startet opp podcasten «Den stolte Meløyfjerdingen» sammen med Marthe Øijord (19-år), for som navnet på podcasten sier, er målet å trekke frem de positive sidene ved å bo i distrikskommunen Meløy i Nordland. Her trekker de fram og intervjuer personer som bor i Meløy eller har tilknytning til kommunen.

Eirik er en varm person som får barn, unge, gamle og nye innbyggere til å bli engasjert i spennende aktiviteter og å føle seg velkommen.

Eirik Holdal vant frivillighetsprisen i Meløy i fjor og er en verdig vinner av prisen årets antisutrer i Salten 2021. 

-Stolt Meløyfjerding

Det var en stolt prisvinner som tok i mot honningkrukken; - Det er veldig stort å vinne en pris som fremmer positivitet!  Etter å ha flyttet hjem har han utelukkende prøvd å samarbeide med lag, foreninger og personer som mener ting er mulig, fremfor at det skulle være noen utfordringer. 

Forslagsstiller var ordfører Sigurd Stormo i Meløy kommune og ordførenen sier det er viktig at unge engasjerer seg, slik at politikerene får informasjon om hva de unge ønsker og trenger for å trives.

- Jeg har vært utrolig heldig som har møtt mange som lar meg holde på, og har oppdaget at Meløy og område rundt er en lekeplass, hvor mange positive folk er med på det som skjer, forteller prisvinneren. - Jeg håper denne anerkjennelsen jeg får og tildelingen av en så viktig pris, gjør at flere unge som har tid og energi ønsker å bidra lokalt med sine ideer. Takknemeligheten for å bidra er uendelig og det er ikke så mye som skal til, avslutter prisvinneren. 

Hva er prisen årets antisuter i Salten?
For å hedre personer eller organisasjoner som har utmerket seg som antisutrere, utnevner Salten friluftsråds styreleder årlig en antisutrehelt. En antisutrehelt skal ha utmerket seg ved å løse spesielt krevende oppgaver på en usutrete måte. Det er ingen forutsetning at personen/organisasjonen jobber med friluftsliv. Vedkommende må ha tilhørighet i Salten.

Påskjønnelsen er ei hånddreid ”Ole Brum-krukke” av Per Langvik Hansen med honning produsert i Salten.

Antisutrere varer litt lenger. Derfor er honning valgt som påskjønnelse. Honning kan ha over 800 års holdbarhet.

Prisen har nå vært delt ut i 17 år.

Følgende antisutrehelter er tidligere utnevnt:
2005: Roar Blom
2006: Cicero Annonsebyrå og daglig leder Else Asplem
2007: Idrettslaget Løken og Håvard Olsen
2008: Medås Gårdsbarnehage
2009: Tverlandet mottak v/ Tone Hilde Birkelund
2010: Kjell Fredriksen
2011: Per Reffhaug
2012: Valnesfjord nærmiljøutvalg
2013: Meløy Hestesportslag
2014: Eva Hanssen og Ketil Erdal
2015: Gudbjørg Navjord
2016: Cecilia Lundbakk
2017: Øivind Holthe
2018: Fritjof Strøm
2019: Raymond Stolpen
2020: Olaug Olsen

Overrekking av prisen av Ordfører og Regionrådsleder Ida Pinnerød
Ida Pinnerød, Eirik Holdal og Ordfører i Meløy Sigurd Stormo